www.lannathaimassage.nl    KVK nr.: 59504382   Btw nr.: NL237355243B01
Lanna Thaise medische massage therapie. Doel van een massage kan zijn gelegen in het bestrijden van klachten of symptomen, hetzij lichamelijke, hetzij geestelijk/emotionele klachten. Adresseren van geestelijke c.q. emotionele klachten/symptomen heet massagetherapie en wordt hoofdzakelijk uitgevoerd door professionele massagetherapeuten. Klachten die behandeld kunnen worden zijn:
Tennistelleboog. Stijve elleboog. Dikke pols. Polspijn. Duimpijn. Wijsvingeplijn. Middelvingerpijn. Ringvingerpijn. Pinkpijn. Verdoofde handen. Heuppijn. Onderrugpijn. Rugpijn. Kniepijn. Zware arm. Achillespees-stijfheid.
Hoofdpijn. Migraine. Hoofdpijn met droge ogen en wazig zien. Kaakpijn. Mondverdraaiing. Pijn aan de slapen. Nek verstuiking. Stijve nek. Stijve nek en nekpijn door hoofd te draaien. Acute schouderbladpijn. Chronische schouderbladpijn. Lichte schouderbladpijn en pijnscheuten bij ademen. Stijve schouder met pijn. Stijve schouder, pijn bij arm naar achteren draaien. Geen energie in arm, moeilijk te bewegen. Geen energie in de benen (zwaar gevoel in benen).
Traditionele Thaise massage Traditionele Thaise massage is een oud kunst van lichaamtherapie voor genezing, gezondheid en transformatie. De Thaise massage is een interactieve massage van het lichaam waarbij gebruik wordt gemaakt van rek- en strek oefeningen en het uitoefenen van zachte druk op de energiebanen in het menselijk lichaam. Traditionele Thaise massage opent het lichaam en brengt de belangrijkste spiergroepen in balans. Ze verhoogt de soepelheid en flexibiliteit van het lichaam.
Thaise medische massage therapie De Thaise massage is een onderdeel van de Thaise medische en spirituele traditie. Het lichaam van de gemasseerde wordt tijdens een massage in diverse yoga-posities gebracht. Men wordt bewerkt met knieën en ellebogen en soms zelfs met het volledige gewicht van de masseur of masseuse. De spieren worden gekneed tot het laatste restje spanning verdwenen is. Ledematen worden gestrekt en uitgerekt, de rug gebogen tot een soepele kromming. De massage beoogt het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken, en deficiënties langs de energielijnen te weg te werken. Vergeleken met traditionele Chinese geneeskunde, die gericht gebruik maakt van acupunctuur om de druk te manipuleren, stimuleert de Thaise massage weliswaar dezelfde punten maar met een helende aanraking. Daarom zijn de punten aan minder spanning onderhevig, en de levensenergie, of Prana, krijgt gelegenheid om vrij te bewegen. Samen met het beïnvloeden van het energetische aspect, werkt men ook aan het fysieke lichaam. Beginnend bij de voeten en voortschrijdend tot het hoofd, zal het lichaam van de cliënt worden bewogen, losgemaakt en uitgerekt.  De combinatie van energetische en fysieke aspecten is uniek aan Thaise massage, en datzelfde geldt voor de gevolgen. Deze oude massage wordt omschreven als een gift voor het lichaam (fysiek), de geest (spiritueel) en het gevoel (emotioneel). Het is een manier om ziekte te verhinderen, een hulpmiddel bij het oplossen van blokkades vóór zij zich psychisch of fysiek manifesteren, en voor het verhogen van de flexibiliteit. Thaise massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem waardoor men weer energie krijgt. Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage worden verholpen. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie. Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens. Op geestelijk/spiritueel vlak verleent het een gevoel van continuïteit aan het lichaam; het zorgt voor stroming en activeert Chi (Lom).
Tok Sen Bij de Lanna Tok Sen massage wordt gebruikt gemaakt van een lang stuk hout om de spieren te masseren. Deze methode is al 700 jaar oud en heeft door het trillen op de spieren een dieper effect dan massage met de handen. Het verlicht de pijn en stimuleert de bloedomloop. Het verhelpt diverse klachten zoals pijn in de hiel, krampen in de kuiten, armen en benen, rugpijn, kniepijn, vingerpijn. Het is een goed en effectief alternatief voor massage met de handen en is niet pijnlijk!
Zwangerschapsmassage Een verwen-momentje tijdens sde zwangerschap is een bijzondere ervaring voor u en uw kind.s Positieve effecten van zwangerschapsmassage zijn : Een massage kan lichamelijk klachten tijdens de zwangerschap verplichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen die de zwangere vrouw ervaart verminderen. Dit kan onzekerheid, spanningen en angst voor bijvoorbeeld de bevalling zijn of de aanstaande moeder zit gewoon niet lekker in haar vel. Een massage maakt de spieren soepeler, de ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust.
Babymassage In veel culturen hoort babymassage tot de dagelijkse verzorging van de baby. Babymassage helpt de spierontwikkeling, de doorbloeding van de huid en stimuleert de zintuigen. Door de liefdevolle aanraking kan de baby zich gemakkelijker overgeven aan ontspanning en slaap. Bovendien werkt massage preventief in het voorkomen van ziekte. Baby massage kunt u aan elke baby geven vanaf de geboorte. Tot aan + 6 weken een zachte strelende aanraking, het accent ligt op huidcontact.
Olie-massagetherapie Thaise oliemassage is een massage waarbij het lichaam zacht wordt gemasseerd. Veel mensen vinden deze massage prettiger dan een massage met druk en knijptechnieken. De oliemassage stimuleert de bloedsomloop, en is zeer ontspannend. Alle oliën die wij gebruiken zijn Thaise aromatische oliën die van natuurprodukten zijn gemaakt.
Thaise yoga massage Thaise massage is sterk beïnvloed door yoga, Ayurvedische en Chinese geneeskunst. De bewegingen lijken vaak sterk op de asana's van yoga en de aandacht voor de drukpunten lijkt op de nadis uit Ayurveda en de meridianen uit de Chinese geneeskunst. Er zijn twee stromingen in de Thaise massage, de noordelijke variant, Nuad Bo-Rarn, en de zuidelijke variant, die ook wel Wat Pho-massage genoemd wordt. Deze laatste is statischer en wordt veelal als pijnlijker ervaren.
Anti-stressmassage of Ontspanningsmassage Een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Behandeling van het hoofd is hierbij niet los te zien van die van het lichaam.
Voetmassage Voetmassage is een eeuwenoude geneeswijze, die uitgaat van het principe, dat er in de voeten reflexzones liggen, die corresponderen met kleiren, organen en andere delen van het lichaam. Deze massage geeft, als voornaamste, heilzame effect, een diepe ontspanning, door deze ontspanning, wordt de bloedtoevoer naar alle organen gestimuleerd. Een relaxerende voetmassage is een echte weldaad, zeker indien uitgevoerd met een welgeurende olie.
Voetreflexologie Reflexologie herstelt en onderhoudt de energie-doorstroming in het hele lichaam. Deze energiedoorstroming is de basis van onze gezondheid. Ziekte is het gevolg van een blokkering van deze energiedoorstroming. Alle organen en lichaamsdelen staan in verbinding met plaatsen op de voeten, handen en oren, de zogennaamde “reflexzones”. Massage van deze zones kan energieblokkeningen opheffen en aldus herstellen. Voetreflexologie is geen geneeswijze, het relaxeert en harmoniseert het lichaam en verhoogt het zelfgenezend vermogen.
LannaThai medische massage therapie
Na + 6 weken iets steviger; massage van de spieren en de huid. Traditioneel wordt babymassage in de eerste levensjaren gegeven, totdat de baby zelfstandig beweegt, kruipt en loopt. Babymassage helpt de overgang voor de baby na de geboorte te vergemakkelijken. Door het huidcontact en het dragen van de baby in de draagdoek voelt de baby de ademhaling van de moeder en de hartslag, zoals de baby dit ook ervoer tijdens de zwangerschap. Door deze ervaring voelt de baby zich weer opgenomen in het geheel. Sommige babies zijn gevoelig, of huilen snel, of slapen weinig of juist veel, of overstrekken zich, hoe kun je je baby beter leren kennen, wat betekent het als je baby veel huilt of krampjes heeft? In de eerste weken, maanden heeft de baby weinig controle over z'n lijfje, en kan hij/zij zich hulpeloos voelen; door de aanraking en de lichamelijke spelletjes voelt de baby zich weer veilig. Tijdens de massage zijn er momenten van onverdeelde aandacht. Een baby ontwikkelt basisveiligheid als voelen-denken en lichaamsexpressie één geheel vormen. Door het geven van aanrakingen wordt de baby zich bewuster van z'n eigen lijfje, het gaat met z'n aandacht naar binnen. Op deze wijze wordt de baby geholpen om zich over te kunnen geven aan contact. Doordat de baby in de eerste drie maanden zelf nog weinig kan, help je hem/haar door middel van de aanrakingen die de bloedsomloop te stimuleren, de zintuigen te activeren, de spieren soepel maken.
Kruidenstempelmassage, een ontspanende massage met dieptewerking De kruidenstempelmassage is een Oosterse massage. De massage gebeurt met kruidenstempels. Dit zijn warme bundeltjes gevuld met kruiken die een reinigende, activerende of ontspannende eigenschap bezitten, tevens bevordert het de bloedomloop. Behalve een ontgiftigende massage is kruidenstempelmassage ook een zeer ontspanende massage. De warmte van stempels en de geuren die de kruiden verspreiden zorgen voor dit dubbel effect. Elke graad meer dan onze lichaamstemperatuur, verhoogt de stofwisseling met 15%. De warmte van kruidenstempelmassage activeert de doorbloeding en de stofwisseling en zorgt voor soepelere spieren. geeft.
De helende effecten van de kruiden dringen tot diep in het onderliggende weefsel, zelfs tot in de organen. De bloedvaten zetten uit en de huid wordt intenser doorbloed. Schadelijke stoffen worden sneller afgevoerd. Van alle massages is kruidenstempel-massage het meest doordringend. Een kruidenstempelmassage is een ideale massage voor wie gespannen is, moe of lusteloos. Dankzij de kruiden en hun aroma’s zal niet alleen het lichaam zich ontspannen maar zal er ook op geestelijk vlak nieuwe energie vrijkomen. De massage biedt hulp in stressvolle momenten omdat deze het lichaam stimuleert en nieuwe energie
Het lichaam kan zich herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaring worden. Uit onderzoek blijkt dat een zwangerschapmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage vroeggeboortes kleiner te zijn
Therapieën en massages
www.lannathaimassage.nl    KVK nr.: 59504382   Btw nr.: NL237355243B01
Lanna Thaise medische massage therapie. Doel van een massage kan zijn gelegen in het bestrijden van klachten of symptomen, hetzij lichamelijke, hetzij geestelijk/emotionele klachten. Adresseren van geestelijke c.q. emotionele klachten/symptomen heet massagetherapie en wordt hoofdzakelijk uitgevoerd door professionele massagetherapeuten. Klachten die behandeld kunnen worden zijn:
Tennistelleboog. Stijve elleboog. Dikke pols. Polspijn. Duimpijn. Wijsvingeplijn. Middelvingerpijn. Ringvingerpijn. Pinkpijn. Verdoofde handen. Heuppijn. Onderrugpijn. Rugpijn. Kniepijn. Zware arm. Achillespees-stijfheid.
Hoofdpijn. Migraine. Hoofdpijn met droge ogen en wazig zien. Kaakpijn. Mondverdraaiing. Pijn aan de slapen. Nek verstuiking. Stijve nek. Stijve nek en nekpijn door hoofd te draaien. Acute schouderbladpijn. Chronische schouderbladpijn. Lichte schouderbladpijn en pijnscheuten bij ademen. Stijve schouder met pijn. Stijve schouder, pijn bij arm naar achteren draaien. Geen energie in arm, moeilijk te bewegen. Geen energie in de benen (zwaar gevoel in benen).
Traditionele Thaise massage Traditionele Thaise massage is een oud kunst van lichaamtherapie voor genezing, gezondheid en transformatie. De Thaise massage is een interactieve massage van het lichaam waarbij gebruik wordt gemaakt van rek- en strek oefeningen en het uitoefenen van zachte druk op de energiebanen in het menselijk lichaam. Traditionele Thaise massage opent het lichaam en brengt de belangrijkste spiergroepen in balans. Ze verhoogt de soepelheid en flexibiliteit van het lichaam.
De Thaise massage is een onderdeel van de Thaise medische en spirituele traditie. Het lichaam van de gemasseerde wordt tijdens een massage in diverse yoga-posities gebracht. Men wordt bewerkt met knieën en ellebogen en soms zelfs met het volledige gewicht van de masseur of masseuse. De spieren worden gekneed tot het laatste restje spanning ver- dwenen is. Ledematen worden gestrekt en uitgerekt, de rug gebogen tot een soepele kromming. De mas- sage beoogt het lichaam te harmoniseren, blokka- des los te maken, en deficiënties langs de energielijnen te weg te werken. Vergeleken met tra- ditionele Chinese geneeskunde, die gericht gebruik maakt van acupunctuur om de druk te manipuleren, stimuleert de Thaise massage weliswaar dezelfde punten maar met een helende aanraking. Daarom zijn de punten aan minder spanning onderhevig, en de levensenergie, of Prana, krijgt gelegenheid om vrij te bewegen. Samen met het beïnvloeden van het energetische aspect, werkt men ook aan het fysieke lichaam. Beginnend bij de voeten en voortschrij- dend tot het hoofd, zal het lichaam van de cliënt worden bewogen, losgemaakt en uitgerekt. De combinatie van energetische en fysieke aspecten is uniek aan Thaise massage, en datzelfde geldt voor de gevolgen. Deze oude massage wordt omschreven als een gift voor het lichaam (fysiek), de geest (spiri- tueel) en het gevoel (emotioneel). Het is een manier om ziekte te verhinderen, een hulpmiddel bij het oplossen van blokkades vóór zij zich psychisch of fysiek manifesteren, en voor het verhogen van de flexibiliteit. Thaise massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimu- leert de bloedsomloop en het lymfesysteem waar- door men weer energie krijgt. Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage worden verholpen. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie. Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens. Op geestelijk/spiritueel vlak verleent het een gevoel van continuïteit aan het lichaam; het zorgt voor stroming en activeert Chi (Lom).
Tok Sen Bij de Lanna Tok Sen massage wordt gebruikt gemaakt van een lang stuk hout om de spieren te masseren. Deze methode is al 700 jaar oud en heeft door het trillen op de spieren een dieper effect dan massage met de handen. Het verlicht de pijn en stimuleert de bloedomloop. Het verhelpt diverse klachten zoals pijn in de hiel, krampen in de kuiten, armen en benen, rugpijn, kniepijn, vingerpijn. Het is een goed en effectief alternatief voor massage met de handen en is niet pijnlijk!
Zwangerschapsmassage Een verwen-momentje tijdens sde zwangerschap is een bijzondere ervaring voor u en uw kind.s Positieve effecten van zwangerschapsmassage zijn : Een massage kan lichamelijk klachten tijdens de zwangerschap verplichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen die de zwangere vrouw ervaart verminderen. Dit kan onzekerheid, spanningen en angst voor bijvoorbeeld de bevalling zijn of de aanstaande moeder zit gewoon niet lekker in haar vel. Een massage maakt de spieren soepeler, de ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaring worden. Uit onderzoek blijkt dat een zwangerschapmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage vroeggeboortes kleiner te zijn
Babymassage In veel culturen hoort babymassage tot de dagelijkse verzorging van de baby. Babymassage helpt de spierontwikkeling, de doorbloeding van de huid en stimuleert de zintuigen. Door de liefdevolle aanraking kan de baby zich gemakkelijker overgeven aan ontspanning en slaap. Bovendien werkt massage preventief in het voorkomen van ziekte. Baby massage kunt u aan elke baby geven vanaf de geboorte. Tot aan + 6 weken een zachte strelende aanraking, het accent ligt op huidcontact. Na + 6 weken iets steviger; massage van de spieren en de huid. Traditioneel wordt babymassage in de eerste levensjaren gegeven, totdat de baby zelfstandig beweegt, kruipt en loopt. Babymassage helpt de overgang voor de baby na de geboorte te vergemakkelijken. Door het huidcontact en het dragen van de baby in de draagdoek voelt de baby de ademhaling van de moeder en de hartslag, zoals de baby dit ook ervoer tijdens de zwangerschap. Door deze ervaring voelt de baby zich weer opgenomen in het geheel. Sommige babies zijn gevoelig, of huilen snel, of slapen weinig of juist veel, of overstrekken zich, hoe kun je je baby beter leren kennen, wat betekent het als je baby veel huilt of krampjes heeft? In de eerste weken, maanden heeft de baby weinig controle over z'n lijfje, en kan hij/zij zich hulpeloos voelen; door de aanraking en de lichamelijke spelletjes voelt de baby zich weer veilig. Tijdens de massage zijn er momenten van onverdeelde aandacht. Een baby ontwikkelt basisveiligheid als voelen-denken en lichaamsexpressie één geheel vormen. Door het geven van aanrakingen wordt de baby zich bewuster van z'n eigen lijfje, het gaat met z'n aandacht naar binnen. Op deze wijze wordt de baby geholpen om zich over te kunnen geven aan contact. Doordat de baby in de eerste drie maanden zelf nog weinig kan, help je hem/haar door middel van de aanrakingen die de bloedsomloop te stimuleren, de zintuigen te activeren, de spieren soepel maken.
Olie-massagetherapie Thaise oliemassage is een massage waarbij het lichaam zacht wordt gemasseerd. Veel mensen vinden deze massage prettiger dan een massage met druk en knijptechnieken. De oliemassage stimuleert de bloedsomloop, en is zeer ontspannend. Alle oliën die wij gebruiken zijn Thaise aromatische oliën die van natuurprodukten zijn gemaakt.
Thaise yoga massage Thaise massage is sterk beïnvloed door yoga, Ayurvedische en Chinese geneeskunst. De bewegingen lijken vaak sterk op de asana's van yoga en de aandacht voor de drukpunten lijkt op de nadis uit Ayurveda en de meridianen uit de Chinese geneeskunst. Er zijn twee stromingen in de Thaise massage, de noordelijke variant, Nuad Bo-Rarn, en de zuidelijke variant, die ook wel Wat Pho-massage genoemd wordt. Deze laatste is statischer en wordt veelal als pijnlijker ervaren.
Anti-stressmassage of Ontspanningsmassage Een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Behandeling van het hoofd is hierbij niet los te zien van die van het lichaam.
Voetmassage Voetmassage is een eeuwenoude geneeswijze, die uitgaat van het principe, dat er in de voeten reflexzones liggen, die corresponderen met kleiren, organen en andere delen van het lichaam. Deze massage geeft, als voornaamste, heilzame effect, een diepe ontspanning, door deze ontspanning, wordt de bloedtoevoer naar alle organen gestimuleerd. Een relaxerende voetmassage is een echte weldaad, zeker indien uitgevoerd met een welgeurende olie.
Voetreflexologie Reflexologie herstelt en onderhoudt de energie- doorstroming in het hele lichaam. Deze energiedoorstroming is de basis van onze gezondheid. Ziekte is het gevolg van een blokkering van deze energiedoorstroming. Alle organen en lichaamsdelen staan in verbinding met plaatsen op de voeten, handen en oren, de zogennaamde “reflexzones”. Massage van deze zones kan energieblokkeningen opheffen en aldus herstellen. Voetreflexologie is geen geneeswijze, het relaxeert en harmoniseert het lichaam en verhoogt het zelfgenezend vermogen.
Kruidenstempelmassage, een ontspanende massage met dieptewerking De kruidenstempelmassage is een Oosterse massage. De massage gebeurt met kruidenstempels. Dit zijn warme bundeltjes gevuld met kruiken die een reinigende, activerende of ontspannende eigenschap bezitten, tevens bevordert het de bloedomloop. Behalve een ontgiftigende massage is kruidenstempelmassage ook een zeer ontspanende massage. De warmte van stempels en de geuren die de kruiden verspreiden zorgen voor dit dubbel effect. Elke graad meer dan onze lichaamstemperatuur, verhoogt de stofwisseling met 15%. De warmte van kruidenstempelmassage activeert de doorbloeding en de stofwisseling en zorgt voor soepelere spieren. geeft.
Therapieën en massages
medische massage therapie
Thaise medische massage therapie